Prima paginăAnunțurimai 2021 › Comunicat de Presă - Premiul Europa Nostra 2021 pentru Biserica de lemn de la Urși România
25 mai 2021 • Evenimente

Comunicat de Presă - Premiul Europa Nostra 2021 pentru Biserica de lemn de la Urși România

Cu mare bucurie vă anunț că proiectul coordonat de către Fundația Pro Patrimonio timp de 11 ani - Biserica de lemn de la Urși, județul Vâlcea - este printre proiectele laureate ale Premiilor europene pentru patrimoniu / Premiile Europa Nostra 2021, categoria Conservare.

Astăzi, Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii ediției 2021 a Premiilor Europene pentru patrimoniu / Premiile Europa Nostra, premiul UE pentru patrimoniul cultural finanțat prin programul Europa Creativă. În acest an, cea mai înaltă distincție europeană în domeniul patrimoniului merge către 24 de realizări exemplare din 18 țări europene.

Considerată un patrimoniu european de excepție, biserica are 264 de ani de istorie. Monumentul istoric a fost descoperit în 2009 în stare de pre-colaps și a trecut printr-un proces de salvare și restaurare timp de 11 ani. La acest îndelungat proiect au luat parte peste 250 de persoane, între care 102 voluntari români și internaționali și comunitatea locală.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă alăturat și pe site-ul Fundației Pro Patrimonio. 

Mulțumesc,

Raluca Marțiș 

PR & communication officer - Fundația Pro Patrimonio         

propatrimonio.romania@gmail.com

www.propatrimonio.org


Fișiere atașate: