Prima paginăAnunțurifebruarie 2017 › Prelegere Dan Coma cu tema „Bernard Tschumi și Jakob + MacFarlane”
7 februarie 2017 • Evenimente

Prelegere Dan Coma cu tema „Bernard Tschumi și Jakob + MacFarlane”

Stimați colegi,

Transmitem invitația domnului arh. Dan Coma de participare la prelegerea cu tema „Bernard Tschumi și Jakob + MacFarlane” pe care o va susține miercuri 8 februarie 2017, ora 18:00, în Sala Frescelor din Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Cu stimă,

7 februarie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

------------------------

Cladirea lui Bernard Tschumi din afisul de mai sus e putin mai linistita decat alte cladiri ale sale... dar "linistea" ei e balansata de "drama" cladirii pentru FRAC a arhitectilor Jakob si MacFarlane.

Iata ca si Franta experimenteaza si o face convingator. Poate ca Tschumi are dreptate cand spune ca o catedrala fara un concept e mai putin arhitectura decat un adapost pentru biciclete care are un concept. El este poate in continuare un rationalist, dar revolta lui e demna de a fi luata in considerare. Si ca teoretician Tschumi nu e nesemnificativ.

Pe de alta parte, Jakob + MacFarlane ne provoaca cu o arhitectura sculptural contemporana, fluida sau nu, colorata sau nu.

Bucuria arhitecturii e prezenta si ne invita si pe noi, spre ea. Iar "problemele" arhitecturii sunt asumate, nu ascunse sub covor. Sa-ti asumi cat mai dinamic realitatea timpului in care traiesti inseamna, de fapt, sa traiesti. 

Va invit sa facem la fel: sa traim in prezent, atat critic, cat si afirmativ. Si cat mai intens!

Va multumesc si va astept!

Dan Coma