ANUNŢURI EVENIMENTE
1 octombrie 2014
Reminder - Vernisajul expoziţiei "Connected. Despre viitor, oraşe şi oameni"
Conferinţa "Protecţie pasivă la foc" susţinută de Fritz Kukula
Documente de referință elaborate de UIA și distribuite participanților la Adunarea Generală UIA de la Durban
30 septembrie 2014
Raportul domnului arh. Vlad Gaivoronschi privind participarea sa la Congresul U.I.A. 3-10 august 2014, Durban, Africa de Sud
Informaţii privind derularea proiectului "Arhiva de Arhitectură 1830-1860"
Vernisajul expoziţiei "Connected. Despre viitor, oraşe şi oameni"
arhiva anunţuri | anunţuri prin email arhiva evenimente

OAR va beneficia de taxa de timbru de arhitectura

Stimate colege,
Stimati colegi,

In Colegiul Director al Ordinului Central, prin Hotararea 139/23.01.2006 a decis,

Conform Ordinului 1883/2005 si a Ordinului 2348/2006, incepand din acest an Ordinul Arhitectilor din Romania va beneficia alaturi de Uniunea Arhitectilor din Romania de taxa de timbru de arhitectura.

Taxa de timbru este calculata la Primaria unde se depune documentatia pentru obtinerea Autorizatiei de Construire. Calculul se face odata cu calcularea taxei de autorizatie.

Taxa de timbru se achita de catre beneficiar. Primaria comunica beneficiarului valoarea taxei, modalitatea de plata, contul, etc. (din informatiile primite de la colegii nostri arhitecti reiese ca, in Bucuresti, fiecare primarie de sector aplica o procedura proprie).

Pentru respectarea legislatiei legate de timbrul de arhitectura, Colegiul Director al Ordinului Arhitectilor din Romania - O.A.R. central - prin Hotararea 139/23.01.2006 a decis ca documentele privind inregistrarea proiectelor la Ordinul Arhitectilor din Romania sa contina si optiunea fiecarui arhitect privind organizatia careia primariile trebuie sa vireze taxa de timbru - respectiv Ordinul Arhitectilor din Romania sau Uniunea Arhitectilor din Romania.

Va transmitem in atasament noul formular de Cerere de inregistrare a proiectului la Ordinul Arhitectilor din Romania impreuna cu documentele explicative formulate de O.A.R. central.

Cu stima,
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus


Download: