ANUNȚURI EVENIMENTE
6 mai 2016
Discuțiile Filialei București a OAR cu candidații la funcția de Primar General al Municipiului București - 5 mai 2016, Robert Turcescu (Partidul Mișcarea Populară)
Discuțiile Filialei București a OAR cu candidații la funcția de Primar General al Municipiului București - 10 mai 2016, Bogdan Diaconu (Partidul România Unită)
Anunț angajare 06.05.2016
5 mai 2016
Calendar sesiune interviuri drept semnătură iunie 2016
Curs – „Pentru o arhitectură a interesului public”
Tehnica tencuielilor de var în practica contemporană - atelier tehnic
arhiva anunțuri | anunțuri prin email arhiva evenimente

OAR va beneficia de taxa de timbru de arhitectura

Stimate colege,
Stimati colegi,

In Colegiul Director al Ordinului Central, prin Hotararea 139/23.01.2006 a decis,

Conform Ordinului 1883/2005 si a Ordinului 2348/2006, incepand din acest an Ordinul Arhitectilor din Romania va beneficia alaturi de Uniunea Arhitectilor din Romania de taxa de timbru de arhitectura.

Taxa de timbru este calculata la Primaria unde se depune documentatia pentru obtinerea Autorizatiei de Construire. Calculul se face odata cu calcularea taxei de autorizatie.

Taxa de timbru se achita de catre beneficiar. Primaria comunica beneficiarului valoarea taxei, modalitatea de plata, contul, etc. (din informatiile primite de la colegii nostri arhitecti reiese ca, in Bucuresti, fiecare primarie de sector aplica o procedura proprie).

Pentru respectarea legislatiei legate de timbrul de arhitectura, Colegiul Director al Ordinului Arhitectilor din Romania - O.A.R. central - prin Hotararea 139/23.01.2006 a decis ca documentele privind inregistrarea proiectelor la Ordinul Arhitectilor din Romania sa contina si optiunea fiecarui arhitect privind organizatia careia primariile trebuie sa vireze taxa de timbru - respectiv Ordinul Arhitectilor din Romania sau Uniunea Arhitectilor din Romania.

Va transmitem in atasament noul formular de Cerere de inregistrare a proiectului la Ordinul Arhitectilor din Romania impreuna cu documentele explicative formulate de O.A.R. central.

Cu stima,
Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus


Download: