Prima paginăEvenimente › Expo-conferință dedicată Oportunităților de Investiții

Eveniment inițiat de Primăria Generală a Capitalei

În perioada 14-17 noiembrie 2005, World Trade Center București a găzduit un eveniment în premieră pentru capitala României: o expo-conferință dedicată Oportunităților de Investiții.

Inițiată de Primăria Municipiului București, manifestarea s-a vrut un prim-pas spre stabilirea unor parteneriate puternice între administrația publică și Investitorii privați, singurele care pot oferi, în viziunea primarului general Adriean Videanu, o dezvoltare durabilă orașului. Având ca parteneri mai multe companii de real-estate care desfășoară deja proiecte în București, evenimentul a debutat prin lansarea broșurii „Program de dezvoltare a Municipiului București 2005-2008”. Publicația prezintă în linii mari direcțiile de investiție ale Primăriei Municipiului București, oferind astfel posibilitatea marilor companii să evalueze și să aleagă în mod corect proiectele în care doresc să investească.

Numeroasele oficialități prezente la manifestare, premierul Călin-Popescu Tăriceanu, primarul general Adriean Videanu, ministrul delegat pentru lucrări publice și amenajarea teritoriului Laszlo Borbely și reprezentantul Delegației Comisiei Europene la București, Jonathan Scheele, au subliniat necesitatea dezvoltării Bucureștiului în sensul dobândirii unor calități și facilități ce caracterizează o metropolă europeană. În deschiderea simpozionului „Oportunități de Afaceri”, șeful guvernului și-a exprimat dorința ca orașul să capete o înfățișare mai modernă.

Primarul Adriean Videanu a subliniat de câte ori a avut ocazia importanța parteneriatului încheiat de Primăria Generală a Capitalei cu Ordinul Arhitecților București, care a încercat de altfel să aibă o participare notabilă la acest eveniment. Pe lângă stand-ul de prezentare a Instituției din cadrul târgului „Best 2005”, unde au fost expuse lucrări prezentate în cadrul Anualei de Arhitectură, au fost desemnați să participe la și să modereze dezbaterile simpozionului mai mulți membri ai Ordinului București. Lipsa timpului, organizarea nu întotdeauna impecabilă a prezentărilor și discuțiilor au făcut însă ca dezbaterile să fie de cele mai multe ori anulate, iar evenimentul s-a transformat mai degrabă într-o expunere de proiecte decât într-un dialog adevărat între administrația locală și investitori.

Deschiderea Primăriei Generale către stabilirea unor parteneriate de lungă durată cu Investitori importanți este un lucru ce trebuie încurajat și sperăm ca acest prim eveniment să inaugureze o serie viitoare. Ne-am dori însă ca și parteneriatul cu arhitecții bucureșteni să devină o realitate și să se concretizeze prin promovarea arhitecturii de calitate, cea care poate oferi capitalei înfățișarea europeană pe care și-o dorește.