Prima paginăAnunțurioctombrie 2017 › Dezbateri publice cu tema „Identitatea culturală urbană - aportul tinerei generații în procesul de regenerare urbană a Municipiului București”
20 octombrie 2017 • Evenimente

Dezbateri publice cu tema „Identitatea culturală urbană - aportul tinerei generații în procesul de regenerare urbană a Municipiului București”

Stimați colegi,

Transmitem, în atașament, din partea organizatorilor, invitația de participare la dezbaterile publice având ca temă „Identitatea culturală urbană - aportul tinerei generații în procesul de regenerare urbană a Municipiului București”.

Cu stimă,

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

------------------------

INVITAȚIE DEZBATERI PUBLICE

Identitate culturală urbană – aportul tinerei generații în procesul de regenerare urbană a Municipiului București

Institutul pentru Politici Publice (IPP), organizație neguvernamentală cu activitate relevantă în domeniul analizei de politici publice cu impact social și economic major la nivel național, derulează, în perioada august – noiembrie 2017, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, proiectul Identitate culturală urbană – aportul tinerei generații în procesul de revitalizare urbană a Municipiului București.

Scopul proiectului este acela de a promova dialogul între administrație și tineri pe tema punerii în valoare a unor posibile noduri de cultură și artă comunitară din Capitală, în sensul revitalizării acestora și utilizării lor într-o manieră creativă. Bucureștiul este o metropolă vie inclusiv prin modul în care răspunde nevoilor tinerilor de a își regăsi, în spațiile publice, expresii ale inovării și creativității, atât prin revitalizarea diferitelor spații abandonate, până la artă urbană contemporană. În multe locuri din București se organizează ad-hoc locuri de întâlnire, socializare, discutare a preocupărilor comune, inclusiv aceea de a contribui, în mod creativ, la „re-darea” unor zone abandonate/neglijate din București, înapoi, comunității. Capitala are un portofoliu impresionat de spații transformate sau cu potențial creativ, manifestându-se adeseori ca noduri de cultură.

Pentru a promova aceste noduri de cultură urbană, organizăm două dezbateri publice în luna octombrie, în cadrul cărora tinerii vor putea să discute deschis cu profesioniștii din domeniu, precum și cu administrația locală și centrală despre spațiile de interes. În acest sens, dorim să vă invităm, atât pe dvs. și reprezentanții instituției pe care o conduceți, la cele două dezbateri publice pe care le vom organiza în luna octombrie în Municipiul București, după cum urmează:

Dezbatere pe tema regenerării urbană a spațiilor din

Municipiul București

Atelierul va pune în discuție posibilele soluții de regenerare urbană a celor mai cunoscute spații abandonate/degradate din Capitală și beneficiile lor, în vedere redării acestora către comunitate pentru derularea de activități creative și inovatoare.

23 octombrie 2017

12:00 – 17:00

La Firul Ierbii

(str. Splaiul Unirii, nr. 160)

Dezbatere pe tema artei urbane: orașul – galerie de artă

Atelierul va pune în discuție arta urbană stradală din Municipiul București și cum poate îmbunătăți aceasta calitatea vieții cetățenilor. Totodată, în cadrul atelierul se va trata și arta urbană ca simbol al identității locale – meseria de artist urban în contextual artei contemporane.

31 octombrie 2017

12:00 – 17:00

La Firul Ierbii

(str. Splaiul Unirii, nr. 160)

Întrucât instituția pe care o reprezentanți este direct implicată în proces, ne-ar face o deosebită plăcere dacă dvs. sau un reprezentant al instituției dvs. ar accepta să aibă o scurtă intervenție în cadrul evenimentelor.

Vă rugăm să ne confirmați participarea dvs. sau a reprezentanților instituției dvs., respectiv acceptul de a avea o scurtă intervenție în cadrul evenimentelor până la data de 20 octombrie 2017 (pentru evenimentul din 23 octombrie), respectiv 27 octombrie 2017 (pentru evenimentul din 31 octombrie). Pentru informații suplimentare și confirmări, vă stăm la dispoziție la adresa de e-mail: oana@ipp.ro sau nr. de tel. 021 212 31 26/0723 78 78 32, persoană de contact Oana Stanca.

Cele două dezbateri publice sunt organizate în cadrul proiectului Identitate culturală urbană – aportul tinerei generații în procesul de revitalizare urbană a Municipiului București, al cărui scop este acela de a promova dialogul între administrație și tineri pe tema punerii în valoare a unor posibile noduri de cultură și artă comunitară din Capitală, în sensul revitalizării acestora și utilizării lor într-o manieră creativă. Acest proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural „București - Oraș participativ” de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB.

Partener al evenimentului: