Prima paginăAnunțuriiunie 2017 › Informații despre MATER - biblioteca de materiale
27 iunie 2017 • Profesional

Informații despre MATER - biblioteca de materiale

Stimați colegi,

Transmitem, din partea inițiatorilor proiectului, invitația de a sprijini înființarea MATER  - biblioteca de materiale destinată dezvoltării culturii materialelor în rândul profesioniștilor.

Pentru mai multe detalii vă invităm să consultați materialul alăturat.

Cu stimă,

27 iunie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

-----------------------

Ce este MATER?
MATER este o bibliotecă de materiale – o colecție extinsă și constant reînnoită de mostre de materiale - dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici, dar și organizații care dezvoltă produse și materiale noi și au nevoie de această resursă.

MATER este o funcțiune de care avem nevoie, în București, pentru a dezvolta cultura materialelor în rândul profesioniștilor, dar și amatorilor, începând cu educația în școală, apoi în proiecte curente și, nu în ultimul rând, în cercetare. Astfel de spații există și și-au dovedit rolul și utilitatea în orașe mari ale lumii, precum New York, Milano sau Seoul.

Ce voi găsi la MATER?
Spațiul de 1000 mp cuprinde 3 zone principale:
BIBLIOTECA – unde vei putea consulta și atinge peste 3000 materiale, în primul an;
SALA MULTIFUNCȚIONALĂ – un spațiu cu o capacitate de 120 de persoane, unde vei putea participa la conferințe și workshop-uri dedicate materialelor;
HUB - spațiu de co-working cu birouri private, dar și mese de lucru la comun;

Configurația spațială este gândită astfel încât profesioniștii să lucreze la propriile proiecte, să găsească inspirație cu ajutorul materialelor noi și speciale, să participe la conferințe și seminarii de specialitate. În plus, poți veni aici cu clienții să lucrezi și să consulți și compari materialele expuse.

Ce fel de materiale vor fi expuse la MATER?
Echipa a strâns câteva mii de mostre de materiale – cu utilizări diverse, de la domeniul construcțiilor, amenajare interioară, design de produs sau vestimentar. În plus vor fi disponibile și materiale din colecția rețelei internaționale
materio` din Paris, ce nu sunt încă disponibile pe piața din România.

Unde va fi MATER?
Locația este în aceeași clădire cu Nod Makerspace, Deschis Gastrobar, La Firul Ierbii, Tegmark sau Eematico, în incinta Industriei Bumbacului, pe malul Dâmboviței. Adresa este Splaiul Unirii 160, accesibilă cu autobuz sau metrou, la 5 minute de stația Timpuri Noi.
MATER se va deschide în octombrie 2017.

Până luni 4 iulie are loc campania de strângere de fonduri pentru MATER - https://www.startarium.ro/crowdfunding/mater
Puteți dona o sumă începând cu 5 euro sau chiar achiziționa un abonament anual în avans. Pentru orice întrebări puteți scrie Sabinei Baciu –
sabina@nodmakerspace.ro / 0727.811.566