Prima paginăAnunțurimai 2017 › Câștigătorii Premiului European pentru Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe 2017
16 mai 2017 • Evenimente

Câștigătorii Premiului European pentru Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe 2017

Stimați colegi,

Transmitem anunțul OAR privind câștigătorii Premiului European pentru Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe 2017.

Cu stimă,

16 mai 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

------------------------

Doamna/Domnule Arhitect,

In conferinta de presa care a avut loc vineri, 12 mai 2017, Comisia Europeana si Fundatia Mies van der Rohe au anuntat castigatorii Premiului European pentru Arhitectura Contemporana Mies van der Rohe 2017:

Premiul Mies van der Rohe 2017 – proiectul De Flat Kleiburg din Amsterdam al firmei NL Architects si XVW architectuur din Amsterdam, un proiect inovator de renovare a uneia dintre cele mai mari cladiri de apartamente din Olanda, numita Kleiburg, cuprinzand 500 de apartamente si fiind situata in Bijlmermeer, un cartier din zona Amsterdam Sud-Est. Firma NL Architects a castigat Premiul Arhitectului de Viitor Mies van der Rohe, editia 2005.

Premiul Arhitectului de Viitor Mies van der Rohe 2017 a revenit biroului MSA/V+ din Bruxelles pentru proiectul NAVEZ – 5 unitati sociale, situate la intrarea de nord a orasului.

Prin decernarea celor 2 premii, juriul subliniaza calitatea si importanta programelor de locuinte colective. Pentru prima oara, Premiul Mies van der Rohe se acorda unui proiect de renovare a unei  cladiri existente.

Au participat 335 de lucrari din 36 de tari europene, dintre care 5 au fost selectate ca proiecte finaliste: Muzeul Memorial Rivesaltes, Muzeul Katyn din Varsovia, De Flat Kleiburg din Amsterdam, Kannikegarden din Ribe, Danemarca si Ely Court din Londra.      

Reamintim ca OAR a propus 10 proiecte romanesti de arhitectura si urbanism, dintre care proiectul intitulat Take a(l)titude al firmei Studio Archaeus ltd. a arh. Marius Miclaus s-a clasat pe lista scurta a celor 40 de proiecte semifinaliste.

Festivitatea de premiere va avea loc la Pavilionul Mies van der Rohe din Barcelona, pe 26 mai a.c.. In pararel, se vor vernisa 2 expozitii (“Made in Europe” si “Expozitia Premiul UE Mies 2017”) si se vor organiza dezbateri, sub genericul “Conferintele Mies”, pe temele “Locuintele colective si regenerarea” si “Arhitectura contemporana si patrimoniul”.

Mai multe informatii se gasesc in Comunicatul de presa atasat, precum si pe site-urile de internet:

www.miesarch.com

www.miesbcn.com

https://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/actions/architecture-prize_en

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale

 Ordinul Arhitectilor din Romania

Strada Arthur Verona, Pictor nr. 19
sector 1, Bucuresti, 010312
Tel/fax 021 317 26 34, 0728 872 150

www.oar.archi, www.oarsquarespace.com


Fișiere atașate: