Prima paginăAnunțuriaprilie 2017 › Prelegere Dan Coma cu tema „NORMAN FOSTER și RICHARD ROGERS”
25 aprilie 2017 • Evenimente

Prelegere Dan Coma cu tema „NORMAN FOSTER și RICHARD ROGERS”

Stimați colegi,

Transmitem invitația domnului arh. Dan Coma de participare la prelegerea cu tema „NORMAN FOSTER și RICHARD ROGERS” pe care o va susține joi 27 aprilie 2017, ora 18:00, în Sala Frescelor din Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Cu stimă,

25 aprilie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

---------------------

Doi lorzi... cati lorzi sunt pe lumea asta, arhitecti...? Nu multi.

Doi masculinisti, daca pot sa spun asa, dar nu lipsiti, cateodata, de acea gratie care-l facea pe Boileau sa considere ca doar ea, balansand l'esprit de geometrie, poate crea o lucrare perfecta.
Doi arhitecti talentati, siguri de ei, iubitori de claritate si tehnologie.

Uneori usor demagogici in absenta acelui pesimism care-l facea pe Louis Sullivan, "the father of the skyscraper," atat de complex, atat ca om cat si ca arhitect.

Totusi, in cele mai bune lucrari ale lor atat Sir Norman Foster cat si Sir Richard Rogers ajung la o complexitate apropiata. Un plus, pentru Sir Norman Foster, e ca e si biciclist. Da, in timp ce multi alti arhitecti se considera mult prea sus pentru a merge cu bicicleta, Sir Norman Foster o face, desi pentru leisure... dar chiar si asa, desi provocand ironia rautaciosului Rem Koolhaas, e de ramarcat afectiunea sa pentru aceasta inventie umana care refuza sa imbatraneasca: bicicleta.

Va astept deci sa exploram, impreuna, munca acestor doi lorzi ai arhitecturii: joi, ora: 18:00, in Sala Frescelor.

Reincepem astfel Maratonul de Arhitectura Contemporana, care va continua in fiecare saptamana, pana la sfarsitul anului universitar.

Va multumesc,

Dan Coma