Prima paginăAnunțurimartie 2017 › Vernisajul expoziției Premiului European pentru Arhitectură Contemporană – acordat de Fundația Mies van der Rohe Barcelona
24 martie 2017 • Evenimente

Vernisajul expoziției Premiului European pentru Arhitectură Contemporană – acordat de Fundația Mies van der Rohe Barcelona

Marți, 21 martie 2017, sala de expoziții a UAUIM a găzduit vernisajul expoziției Premiului European pentru Arhitectură Contemporană – acordat de Fundația Mies van der Rohe Barcelona la fiecare 2 ani pentru a face cunoscută, a aprecia și a premia producția arhitecturală de calitate din Europa.

În fața auditoriului format din arhitecți, studenți și pasionați de arhitectură contemporană au luat cuvântul speakerii invitați ai forumului SHARE 2017:

Anna Ramos, Directorul Fundației Mies van der Rohe

Arh. Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România

Arh. Șerban Sturdza, Președintele OAR București

Arh. Marian Moiceanu, Rector Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Kathryn Moore, Președintele International Federation of Landscape Architects

arch. Sheila Sri Prakash, Președintele biroului Shilpa Architects Planners Designers, India, 

Florin Mindirigiu, Președintele Asociației PRO Event, Romania

Marius Miclăuș, Creatorul proiectului Take A(l)titude, Făgăraș Mountains, Romania, nominalizat în shortlist-ul EU Prize Mies van der Rohe 2017.

Cele 355 de proiecte înscrise în competiția din 2017, și 40 de proiecte nominalizate pe lista scurtă vor rămâne expuse aici până pe 28 martie 2017, împreună cu 211 proiecte de diplomă participante la competiția Young Talent + Architecture Award 2017. Expoziția se va muta apoi la Iași, Cluj și Timișoara.