Prima paginăAnunțurimartie 2017 › Europan 14 - ”Productive Cities” // Spread the word!
23 martie 2017 • Profesional

Europan 14 - ”Productive Cities” // Spread the word!

Stimați colegi,

Transmitem anunțul OAR privind lansarea concursului de idei Europan 14 care se adresează tinerilor profesioniști - arhitecți, urbaniști, peisagiști, ingineri - cu vârstă de până la 40 de ani.

Concursul are ca temă „Orașe productive”.

Cu stimă,

23 martie 2017

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

---------------------------

Doamna/Domnule Arhitect,

Va informam ca s-a lansat Concursul european bienal de idei Europan 14, dedicat echipelor de tineri profesionisti (arhitecti, urbanisti,  peisagisti, ingineri) cu varsta de pana in 40 de ani. Scopul acestuia este abordarea schimbarilor sociale si economice care apar in orase, oferind participantilor si promotorilor imobiliari implicati posibilitatea de a realiza schimburi de informatii reciproce si de a inter-relationa.

Tema acestei editii este Orase productive.

Cum pot fi integrate unele activitati productive in configuratia orasului astfel incat sa imbunatateasca noile relatii cu cetatenii? Cum se poate locui in teritorii productive si cum se poate produce intr-un mediu rezidential? Cum se pot integra toate ciclurile de productie, avand in vedere distributia, deseurile si consumul? Provocarea Concursului Europan 14 este de a genera noi tipuri de vecinatati prin relationarea locuirii si a productiei.

Pe pagina Concursului, www.europan-europe.eu, sunt prezentate 44 de situri din 13 tari europene.

Inregistrarea se face online, pana pe 19 06 2017, transmiterea proiectelor pana pe 30 06 2017, iar rezultatele vor fi anuntate pe 1 12 2017.

Taxa de inscriere este de 150 EURO pentru un sit si 50 EURO pentru fiecare sit suplimentar.

Juriul din fiecare tara, care se va reuni in 2 sesiuni, va examina toate proiectele inscrise din tara respectiva. In prima etapa, se vor selecta maxim 20% din proiectele inscrise, care vor fi incluse pe o lista scurta, din care, in etapa a doua, se vor alege echipele castigatoare ale Premiilor I si II (in valoare de 12 000 si, respectiv, 8 000 EURO).

Mai multe informatii se gasesc in brosura alaturata, pe pagina Concursului, www.europan-europe.eu  si pe pagina de Facebook a Concursului, https://www.facebook.com/europaneurope/

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale



Ordinul Arhitectilor din Romania
Strada Arthur Verona, Pictor nr. 19
sector 1, Bucuresti, 010312
Tel/fax 021 317 26 34, 0728 872 150
www.oar.archi, www.oarsquarespace.com


Fișiere atașate: