Prima paginăAnunțurimai 2015 › Concertul violonistului Alexandru Tomescu, 26 mai 2015, Sala Radio București
27 mai 2015

Concertul violonistului Alexandru Tomescu, 26 mai 2015, Sala Radio București

Stimați colegi,

Violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Eduard Kunz au concertat ieri seară la Sala Radio din București. Evenimentul cu scop caritabil vizează strângerea de fonduri pentru restaurarea casei lui George Enescu de la Mihăileni, aflată până nu demult, în stare de precolaps.

Concertul face parte din turneul internațional Stradivarius Enescu Experience, în care violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Eduard Kunz interpretează integrala George Enescu pentru vioară și pian.

În discursul său, Alexandru Tomescu a apreciat sprijinul pe care artiștii, voluntarii, personalitățile culturii românești și oamenii de presă l-au dat cauzei salvării acestei case valoroase.
Proiectul, derulat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România - Filiala București cu sprijinul Filialei Nord-Est - și Fundația Pro Patrimonio, intenționează, așa cum a afirmat și violonistul, nu doar restaurarea obiectivului și transformarea lui într-o nouă casă memorială, într-un muzeu. Scopul este crearea unui loc viu, a unui centru cultural internațional - axat pe muzică, arte vizuale și artă dramatică - valoros pentru tânăra generație și realizat cu sprijinul comunității locale.

Ca orice proiect consistent, nașterea sa este dificilă și trebuie să facem apel la răbdare și încredere. Nici un gest nu a fost inutil până în momentul de față și le mulțumim tuturor celor care cred împreună cu noi în importanța unui asemenea proiect și în regenerarea prin educație!

Împreună salvăm casa Enescu!

arh. Alexandra Mihailciuc

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Sf. Constantin nr.32, sector 1
010219 București, România

Punct de lucru
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014 București, România

tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro