Prima paginăAnunțuriseptembrie 2014 › Expoziția "Proiect pentru solidaritate, Casa George Enescu din Mihăileni", Casa Monteoru București
11 septembrie 2014

Expoziția "Proiect pentru solidaritate, Casa George Enescu din Mihăileni", Casa Monteoru București

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem alăturat invitația de a vizita expoziția "Proiect pentru solidaritate, Casa George Enescu din Mihăileni" care va fi deschisă în perioada 15 septembrie - 10 octombrie 2014 în Casa Monteoru.
Prezentăm în atașament afișul expoziției, imaginea casei înainte și după intervenția de urgență și planșa cu traseele regulatoare regăsite în arhitectura Casei Enescu.

Cu stimă,

11 septembrie 2014

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Invitație

Expoziția Proiect pentru solidaritate, Casa George Enescu din Mihăileni

Casa Monteoru, Calea Victoriei 115
15 septembrie - 10 octombrie 2014

Vă invităm să vizitați expoziția Proiect pentru solidaritate, Casa George Enescu din Mihăileni, organizată de Filiala București a Ordinului Arhitecților din România împreună cu Fundația Pro Patrimonio în Casa Monteoru, Calea Victoriei 115 în perioada 15 septembrie - 10 octombrie 2014, între orele 1200-1700.

Expoziția propune o incursiune în povestea unui loc fragil și încărcat cu istorie, readus la viață cu ajutorul benevol din partea arhitecților și a oamenilor de cultură, prezentând intervenția de urgență realizată în această vară pentru a salva de la prăbușire casa mamei compozitorului George Enescu.

Acțiunea de salvare a „Casei George Enescu” din județul Botoșani, realizată de Ordinul Arhitecților filialele București și Nord-Est, este o primă etapă în recuperarea unui patirmoniu valoros, atât arhitectural cât și imaterial (muzica). Astfel proiectul se află la confluența mai multor arii de influență: social, cultural, financiar și se desfașoară atât cu sprijinul unor organizații și fundații de profil (Societatea Internațională „George Enescu” din Viena, Fundația Pro Patrimonio), cât și cu cel al autorităților centrale și locale (Primăria comunei Mihăileni, Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, Consiliul Județean Botoșani).

Expoziția va fi completată cu diferite evenimente conexe, printre care amintim concertul Sonoro, dn data de 16 septembrie 2014, care încheie programul Sonoro Conac 2014.