Prima paginăAnunțuriiulie 2014 › Evenimentul "București, micul Paris?", la Anuala de Arhitectură București 2014
23 iulie 2014

Evenimentul "București, micul Paris?", la Anuala de Arhitectură București 2014

Stimate doamne arhitect,
Stimați domni arhitect,

Vă invităm să participați astăzi miercuri, 23 iulie, ora 18:00, sala Dalles în cadrul Anualei de Arhitectură București la evenimentul "București, micul Paris?".
Mai multe informații puteți găsi în materialul alăturat.

Cu stimă,

23 iulie 2014

Cristian Zaharia

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

** București, micul Paris?
------------------------------------------------------------
mMercuri, 23 iulie, ora 18:00, sala Dalles // Anuala de Arhitectură București
După un război mondial, 50 de ani de comunism și un boom economic la începutul secolului 21, cum se prezintă astăzi capitala României, în contextul socio-urban actual? Incă mai este București micul Paris? Este Bucureștiul un oraș cu o identitate proprie? Încă există o relație strânsă între București și Paris? În cazul unui răspuns pozitiv, cum se realizează această relație și prin ce mijloace?

Dezbaterea are la bază proiectul București, micul Paris? ce își propune să atragă atenția publicului asupra identității capitalei României, pe baza unei analize comparative la nivel urban, prin intermediul tehnicii fotografice. Demersul, inițiat în 2010 de arh. Loredana Brumă în cadrul unei rezidențe de creație oferite de ICR Paris, implică realizarea unui documentar ce prezintă în oglindă elemente reprezentative pentru identitatea urbană a celor două capitale.

În speranța că vom putea trece dincolo de aparențe și de clișee, vom arunca o privire asupra Bucureștiului așa cum este el astăzi și vom încerca să răspundem unei întrebări care intrigă și provoacă de ceva vreme, dar despre care nu se prea vorbește: mai este București, ”micul Paris”?

Mulțumim invitaților care au răspuns acestei provocări și care ni se alătură în această seară pentru o discuție liberă, creativă și constructivă: lector dr. arh. Françoise Pamfil, Theodor Paleologu, Mihaela Dedeoglu și arh. Mario Kuibus

Vă așteptăm cu drag,

Echipa Rhabillage
CONTACT
arh. Loredana Brumă
ASOCIAȚIA RHABILLAGE
str. Emanoil Porumbaru, nr. 13, sector 1, București
+40 721 451 460
rhabillage@gmail.com
loredana.bruma@gmail.com