Prima paginăAnunțuriiulie 2011 › Studiul de evaluare culturală dedicat Halei Matache din București
16 iulie 2011

Studiul de evaluare culturală dedicat Halei Matache din București

Stimați colegi,

Prin bunăvoința doamnei prof. dr. arh. Hanna Derer, autoarea studiului istoric Hala Matache Macelaru, vă punem la dispoziție spre informare acest document, pe site-ul Filialei București a O.A.R.

După cum știți fără îndoială, operațiunea urbană de amploare - diametrala Berzei - Buzesti - Uranus se află în momentul de față în dezbaterea publică organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Primăria Municipiului București.

Există în momentul de față, două variante privind integrarea Halei Matache Macelaru fie prin păstrarea în poziția din prezent, fie prin deplasarea ei.

Filiala București a O.A.R. a considerat utilă organizarea unei consultări a membrilor săi în legătură cu această operațiune urbană.

prof. dr. arh. Mircea Ocinciuc
Președinte al Filialei Teritoriale București a O.A.R.

--------------------------------------------------

Către Ordinul Arhitecților din România – Filiala București

Stimate Domnule Președinte prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, Stimați colegi,

prin prezenta pun la dispoziția Ordinului Arhitecților din România – Filiala București, spre consultare, studiul de evaluare culturală dedicat Halei Matache din București, studiu asupra căruia dețin drepturile de proprietate intelectuală și care este format dintr-un total de 41 formate A4 ce cuprind textul (incluzînd coperta, cuprinsul), documentația fotografică și o anexă, 23 de formate A3 (o anexă și 22 de planșe) precum și 6 (șase) formate A2 (planșe).

Câteva precizări necesare:

1. starea fizică surprinsă de fotografii se datorează lipsei de întreținere, inclusiv în ceea ce privește gunoiul produs fie de către utilizatorii anteriori exproprierii, fie de către trecători și chiar de persoane intrate prin efracție într-o proprietate a Primăriei Municipiului București;

2. azi, vineri, 15 iulie 2011, în cadrul dezbaterii publice organizată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și de către Primăria Municipiului București, aceasta din urmă a declarat faptul că, foarte probabil, hala nu va trebui mutată de pe amplasamentul actual, dat fiind că lățimea dorită pentru calea de circulație (carosabil și pietonal) nu impune acest gest dacă trotuarul din dreptul ei va fi amenajat ca portic în corpul clădirii;

3. în consecință, efortul financiar necesar pentru reamplasarea halei poate fi redirecționat înspre conservarea și restaurarea ei.

În speranța că documentația transmisă cuprinde răspunsurile la eventualele întrebări ce se pot naște,
15 iulie 2011 Anca Hanna Derer


Fișiere atașate: