Prima paginăAnunțurimartie 2009 › Concursul International de Arhitectura pentru Proiectarea Salii Arvo Part prin Reconstructia Bisericii Sf. Pavel din Rakvere, Estonia
31 martie 2009

Concursul International de Arhitectura pentru Proiectarea Salii Arvo Part prin Reconstructia Bisericii Sf. Pavel din Rakvere, Estonia

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem invitatia de a participa la Concursul International de Arhitectura pentru Proiectarea Salii Arvo Part prin Reconstructia Bisericii Sf. Pavel din Rakvere, Estonia.

Pentru detalii va invitam sa consultati atasamentul.

31 martie 2009

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

CONCURS INTERNATIONAL DE ARHITECTURA PENTRU PROIECTAREA SALII ARVO PÄRT PRIN RECONSTRUCTIA BISERICII SF. PAVEL DIN RAKVERE, ESTONIA

- COMUNICAT DE PRESA DE LA UNIUNEA ARHITECTILOR DIN ESTONIA -

Orasul Rakvere (Estonia) organizeaza un concurs deschis de arhitectura pentru proiectarea Salii Arvo Pärt, prin reconstructia bisericii Sf. Pavel din Rakvere si proiectarea zonei înconjuratoare numita Piata Vabaduse (Piata Libertatii).

Scopul concursului este alegerea celei mai bune idei arhitecturale în masura sa contribuie la înalta calitate a spatiului public al orasului Rakvere.

Suma de 25 500 de euro va fi acordata ca premii si achizitie, premiul I fiind de 10 000 de euro.

Concursul este deschis tuturor participantilor care au idei si care doresc sa contribuie la proiectarea spatiului urban al orasului Rakvere.

Conditiile de concurs si documentele-anexa ale acestuia sunt disponibile gratuit pe website-ul orasului Rakvere: http://w3.rakvere.ee/hange. Informatiile sunt disponibile în estoniana si engleza, iar solutia trebuie prezentata tot în estoniana sau engleza.

Calendarul concursului

Data de anuntare a concursului: 30 martie 2009

Termenul-limita pentru formularea întrebarilor: 2 iulie 2009

Termenul-limita pentru transmiterea proiectelor: 9 iulie 2009

Data anuntarii publice a rezultatelor: august 2009

Potrivit planului, cladirea bisericii, folosita în prezent ca sala de sport, va fi transformata într-o cladire publica multifunctionala. Sala de concerte va face cunoscute lucrarile lui Arvo Pärt , precum si ale altor compozitori clasici estonieni si ale altor personalitati ale muzicii din Estonia, functionând, în acelasi timp, ca sala pentru seminarii, cursuri de perfectionare, conferinte si o gama larga de alte evenimente.

Biserica Sf. Pavel din Rakvere este proiectata de arhitectul estonian Alar Kotli ca un simbol al libertatii Estoniei. Este o lucrare importanta din opera lui Alar Kotli, îmbinând trasaturi caracteristice proiectelor sale realizate si trasaturi care urmau sa apara în proiectele sale, dar nu au fost niciodata construite.

Informatii suplimentare:

Raul Järg, Arhitect-Sef al orasului Rakvere, raul.jarg@rakvere.ee

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale OAR

Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr.19, sect.1
010312, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-317 26 34, 35, 0728 872 150
e-mail: office.oar@rdslink.ro
www.oar.org.ro


Fișiere atașate: